GPS gestuurde narrowcasting

Creative Action heeft in samenwerking met hun partners een integrale oplossing ontwikkeld waarbij narrowcasting wordt gekoppeld aan een GPS-systeem. Ideaal in het openbaar vervoer of voor tourbussen in de grote steden.

Tegenwoordig is het openbaar vervoer, zoals bussen, in grote steden steeds vaker uitgerust met digitale displays. Op deze digitale schermen wordt informatie gegeven, maar ze dienen ook voor het promoten van toeristische bestemmingen, grote bedrijven en winkelcentra. Met locatie gestuurde narrowcasting, op basis van GPS, zal de content die wordt vertoond steeds worden afgestemd op de actuele locatie van de bus. Dat betekent: reclame op de beste tijd en plaats.

Functies
Het systeem van Creative Action heeft de volgende functies: Spraakmelding bij elk busstation; afspelen van op locatiegebaseerde content op elk busstation; automatisch schakelen tussen het bus bus tv-kanaal en narrowcasting content; downloaden van de content via 4G-netwerk om de stabiliteit te verbeteren.

De GPS-tracker van de narrowcasting krijgt steeds real-time de locatiecoördinaten van de bus door op basis van Google Maps. Wanneer de bus een halteplaats nadert wordt in een effectieve straal van bijvoorbeeld 50 meter het display geactiveerd om relevante content betreffende die locatie af te spelen.

Creative Action heeft in samenwerking met hun partners deze GPS narrowcasting oplossing al in verschillende grote steden in China ingezet, in samenwerking met Bus Online en Mobile Television.